Folttakarás felsőfokon

A folttakaró festék az egyik leghasznosabb festéksegédanyag, amit viszont még kevesen ismernek. Az olyan foltok eltűntetésére fejlesztették ki, mint pl.: a nikotin, a korom, a zsírfoltok vagy egy beázás okozta folt.

Ezeket, ha csak egyszerűen átfestenénk, a folt rövid időn belül átütne a felületen, - ha egyáltalán megmarad rajta a festék.

A folttakaró festék tulajdonképpen egy magas tapadási tulajdonságú, száraz anyaggal erősen töltött, sűrű folyadék, amely szinte minden szennyeződésre könnyedén rátapad, és teljesen elfedi. Így az erre felhordott festékrétegen már nem fog átütni a folt.

Több gyártó cégnek is van megoldása erre a problémára, legyen az oldószeres vagy diszperziós kivitelben.

A termék alapszíne fehér, de festékkeverő géppel pasztell színűre színezhető. 

Supralux WALLKYD higiéniai beltéri fehér falfesték

Termékleírás

A jól terülő, különlegesen nagy fedőképességű, gyorsan száradó, oldószeres falfesték kiválóan alkalmas a beázási, nikotin és egyéb foltok végleges eltakarására és izoláló réteg kialakítására. A bevonat alkalmas a fokozott higiéniai követelményű helyiségekben való használatra a vonatkozó műszaki előírások betartása mellett.

Speciális falfesték, amely moshatósága és tisztítószerekkel szembeni ellenállása révén különösen alkalmas egészségügyi intézmények, élelmiszer- és italipari létesítmények, iskolák, lépcsőházak belső falainak mosható, védő- és dekoratív bevonata. Specális felülete higiénikus és páraáteresztő.

Mire használjuk?

A fentieken túl, még füstös, foltos, nikotinszennyezett falak átfestésére, izoláló réteg kialakítására is alkalmas.

Előkészítés és alkalmazás:

A felületnek épnek, hordképesnek, légszáraznak és tisztának (zsír- és pormentesnek) kell lennie. Frissen vakolt felületen csak a felület teljes átszáradása után alkalmazható.

Felhasználás előtt egybefüggően távolítsuk el a festék felületéről az esetleges borréteget, és az anyagot alaposan keverjük fel.

Eszközök tisztítása: Szükség esetén Supralux H-100 szintetikus hígító

Száradás: 20 °C-on 16-20 óra után száraz, porszáraz 4-6 óra

Átfesthető: beltéri fafelületek 16 óra után, egyéb felületek 20 óra után

Kiadósság: 6-8 m2/l felület egyszeri bevonására elegendő

forrás: https://www.supralux.hu/